Koláč so strúhanými jablkami

Koláč so strúhanými jablkami
Tento týždeň vám ponúkame sladké recepty rozhlasovej redaktorky Kristíny Hanákovej. Miroslava Würfla presvedčila, že dnešný recept bude veľmi jednoduchý a zvládne ho aj začínajúca gazdinka...
Koláč so strúhanými jablkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bola redaktorka Kristína Hanáková, ktorá dnes pripravovala koláč so strúhanými jablkami. Zopakujme si, čo všetko budeme potrebovať na jeho prípravu...

Na nadýchaný šťavnatý jablkový koláč budeme potrebovať:
  • 600 g strúhaných jabĺk
  • 300 g vanilínového cukru
  • 3 dcl oleja
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 2 kávové lyžičky sódy bikarbóny
  • 3 celé vajcia
  • štipku soli

POSTUP:
Postup je veľmi jednoduchý a rýchly. Všetko spolu vymiešame ručným šľahačom. V rúre vyhriatej na cca 190 -200 stupňov pečieme 10 minút, potom teplotu stiahneme na 180 stupňov Celzia.

Ak máte radi čokoládovú polevu, môžete ju naliať na koláč, prípadne potrieť dobrým domácim džemom.

Ak majú Vaše deti radi mafiny, toto cesto môžete pokojne vyliať do formičiek a upiecť. Sú vynikajúce a hlavne šťavnaté. Dobrú chuť!
Autor: Miroslav Wüfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame