Tokáň

Tokáň

Tento týždeň sa snažíme nahliadnuť pod pokrievku ukrajinskej kuchyne. Včera  sme si  pripravovali pirohy lenivej gazdinky a dnes nám Viera Horáková spolu s Ľubou Daubnerovou  ponúknu tokáň.

Tokáň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na prípravu tokáňa budete potrebovať:

  • zemiaky
  • kukuričnú múku
  • maslo
  • bryndzu
  • soľ


Postup:
Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode. Vodu nezlejeme, ale začneme ju spolu so zemiakmi  zahusťovať  kukuričnou múkou. Ako keby sme robili pyré, zemiaky  premiešavame a zasypávame kukuričnou múkou. Vznikne nám hustá kaša do ktorej pridávame maslo a premiešavame dovtedy, pokiaľ sa kaša nezačne odlepovať od hrnca.
Podávame s bryndzou, prípadne so škvarkami

Zajtra si pripravíme  holúbky

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame