Pizza z kokosovej múky a sladkých zemiakov

Pizza z kokosovej múky a sladkých zemiakov

Tento týždeň varíme bez lepku, bez cukru, bez živočíšneho mlieka ba aj bez vaječného bielka. Beáta Repíková a Michaela Makovínyová nám na záver týždňa pripravia pizzu z kokosovej múky.

Pizza z kokosovej múky a sladkých zemiakov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

Cesto:

  • 2 batáty
  • 3 lyžice zemiakového škrobu
  • 3 lyžice kokosovej múky
  • ½ ČL himalájska soľ

Omáčka:

  • 1/3 hrnčeka paradajkovej pasty 100% bez prísad
  • ½ ČL sušeného oregana
  • ½ ČL sušeného tymianu
  • 2-3 PL vody
  • Morská soľ a čierne korenie podľa chuti

Podľa chuti si na pizzu pridajte čo máte radi, červená cibuľka, brokolica, šampiňóny, paradajky, špargľa, červená paprika, cuketa, rukola a bazalka, fantázii sa medze nekladú.

Postup:

Batáty si ošúpeme, nakrájame na kocky a udusíme v pare, cca 10-15 minút. Zemiaky necháme trošku vychladnúť a vychladnuté ich popučíme vidličkou na kašu. Pridáme zemiakový škrob, kokosovú múku a soľ. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a snažíme sa vytvarovať tvar pizze. Jednoduchšie to ide ak máme plech určený na pečenie pizze v rúre. V predhriatej rúre pečieme cesto na 200°C po dobu 20 minút. Zatiaľ si pripravíme omáčku, do malej misky pridáme paradajkovú pastu, oregano, tymian a vodu, všetko spolu dobre premiešame. Upečené cesto potrieme omáčkou a pridáme všetky suroviny, ktoré na pizzu chceme. Pečieme ďalších 15 minút, kým cesto nezhnedne na okrajoch. Na záver pridáme na čerstvé bylinky, rukolu či bazalku.


V nedeľu si pripravíme ovocné guľky z ovsených vločiek. Môžete ich podávať ako hlavné jedlo alebo aj ako dezert.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame