Ovocné guľky z vločiek

Ovocné guľky z vločiek

Maliny, čučoriedky, môžu byť stále v našej kuchyni. Maškrtníkom pomôžu odolať kalorickým dobrotám ak si z nich pripravíme ovocné guľky. Tie  ktoré si  teraz pripravíme budú nielen sladké, ale aj zdravé. Beáta Repíková ich pripravuje s Michaelou Makovínyovou.

Ovocné guľky z vločiek Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 10 stredne veľkých zemiakov
  • trochu vody
  • 1 šálka bezlepkovej ovsenej múky
  • 4 PL kokosový cukor
  • ľubovoľné ovocie podľa chuti, maliny, čučoriedky, slivky...
  • 1 PL javorový sirup v BIO kvalite


Postup:


Zemiaky si ošúpeme a udusíme v pare, 15-20 minút. Udusené zemiaky necháme trochu vychladnúť, vychladnuté ich nastrúhame na tenkom strúhadle. Pridáme bezlepkovú ovsenú múku, kokosový cukor a trochu vody. Vypracujeme cesto a v malej miske si ovocie zmiešame s javorovým sirupom. Cesto vyvaľkáme a rozdelíme na rovnako veľké štvorce, ktoré plníme ovocím, následne z cesta tvarujeme guličku. V hrnci si dáme zovrieť vodu v ktorej budeme guľky variť. Guľkám stačí naozaj chvíľočka, keď vyjdú na povrch vyberieme ich opatrne do misky. Hotové guľky podávame s kokosovým cukrom, preliate javorovým sirupom.

S Michaelou Makovínyovou, s ktorou sme tento týždeň varili bez lepku, bez živočíšneho mlieka a vaječného bielka sa môžete stretnúť v sobotu 18. júna. Beáta Repíková sa s ňou porozpráva aj o tom ako pripravuje knihu so svojimi receptami, ktorých má už vyše 100, ale aj o tom ako sa jedlom sama vyliečila.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame