Z roka na rok pribúda ľudí, ktorí prichádzajú na chuť grilovaniu. Je to veľmi obľúbená a zdravá forma tepelnej úpravy potravín. Patrí k nemu marinovanie, príprava šalátov a nakoniec úžasná explózia chutí. Čo všetko môžeme grilovať? Opýtala sa Viera Horáková Vladimíra Morochoviča, ktorý bude varešku držať v ruke tento týždeň.
Hovädzí steak v kávovej marináde s chilli Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 2 čajové lyžičky rímskej rasce
- 2 polievkové lyžice pomletých kávových zŕn
- 1 pl papričiek anchos / ančos /
- 1 čl sladkej mletej papriky
- 1 čl morskej soli
- 1 čl mletého čierneho kotenia
Takto pripravenú zmes votrieme do mäsa, ktoré sme nechali v chladničke trocha odležať.
Zajtra si pripravíme jahňacie v indickom korení.
Autor: Viera Horáková