Domáci králik

Domáci králik

Variť pre veľkú rodinu je náročné nielen kvôli spotrebe potravín, výbave kuchyne - veľkorozmerným hrncom a pekáčom, ale na svoje si príde aj fantázia kuchárky, najmä ak sa pri stole stretávajú rôzne generácie. Nela Hóková z Kostolian pod Tribečom,  v okrese Zlaté Moravce má skúseností na rozdávanie, hladných stravníkov rada pohostí a  ponúkne jedlom, ktoré je originálne, ale nesie pritom znaky regionálnosti. Po celý tento týždeň sa môžete inšpirovať jej receptami rovnako ako Hana Michalčíková.

Domáci králik Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • jedného králika
  • dva kusy cibule
  • 150 ml oleja
  • jednu polievkovú lyžicu horčice
  • tri polievkové lyžice kečupu
  • jednu čajovú lyžičku soli
  • jednu čajovú lyžičku mletého čierneho korenia
  • tri strúčiky cesnaku
  • jednu čajovú lyžičku sladkej mletej červenej papriky



Postup:

Cibule pokrájame nadrobno a pridáme ostatné ingrediencie. Všetko dobre rozmiešame. Zajaca rozporciujeme a poukladáme do pekáča. Zalejeme rozmiešanou marinádou a pekáč prikryjeme hliníkovou fóliou. Položíme na noc do chladničky. Ráno fóliu odstránime  a pekáč zakryjeme pokrievkou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi jeden a pol hodinu. Potom odokryjeme a necháme ešte chvíľu zapiecť. Podávame s varenými zemiakmi s petržlenom alebo s ryžou.

Zajtra sa naučíme pripraviť Plnenú papriku so surovými zemiakmi.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame