Dnes nám v kulináriu Michala Hercega Milota Strončeková zase upečie niečo chutné a voňavé.
Plnené zemiaky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- zemiaky strednej veľkosti
- bryndzu
- maslo
- vajíčko
- mletú červenú papriku
- mleté čierne korenie
- údenú slaninku, prípadne kapiu
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka. Po ochladnutí rozkrojíme na polovičky. Vyškriabeme asi tretinu dutiny. Dutinu zmiešame s bryndzou. Zo zemiakov vzniknú košíčky, do ktorých masu uložíme. Pridáme do nej korenie, červenú papriku, dohladka vymiešame vidličkou a naplníme zemiaky. Na zemiaky položíme plátky údenej slaninky. Dáme zapiecť do rúry. Pred podávaním môžeme ozdobiť kapiou. Tieto zemiaky sa dajú pripraviť aj v pahrebe.
Autor: Michal Herceg