Plnené zemiaky

Plnené zemiaky

Dnes nám v kulináriu Michala Hercega Milota Strončeková zase upečie niečo chutné a voňavé.

Plnené zemiaky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • zemiaky strednej veľkosti
  • bryndzu
  • maslo
  • vajíčko
  • mletú červenú papriku
  • mleté čierne korenie
  • údenú slaninku, prípadne kapiu


Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka. Po ochladnutí rozkrojíme na polovičky. Vyškriabeme asi tretinu dutiny. Dutinu zmiešame s bryndzou. Zo zemiakov vzniknú košíčky, do ktorých masu uložíme. Pridáme do nej korenie, červenú papriku, dohladka vymiešame vidličkou a naplníme zemiaky. Na zemiaky položíme plátky údenej slaninky. Dáme zapiecť do rúry. Pred podávaním môžeme ozdobiť kapiou. Tieto zemiaky sa dajú pripraviť aj v pahrebe.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame