Dnes nám Milota Strončeková spolu s Michalom Hercegom pripraví kuracie mäso na zelenine.
Kuracie mäso so zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- kuracie prsia
- kari korenie
- mletý ďumbier
- ligurček
- 1 polievkovú lyžicu sójovej omáčky
- mleté čierne korenie
- škrobovú múčku
- olej
- mleté chili
- zmes zeleniny, napr. mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler
Postup:
Mäso umyjeme a nakrájame na rezance, ktoré dáme do misy. Pridáme kari korenie, ďumbier, vorčestrovú, sójovú omáčku, osolíme, dosypeme škrobovú múčku a dôsledne premiešame. Aspoň na hodinu necháme odležať v chlade. Hlbšiu misu vymastíme olejom, dáme mäso, zeleninovú zmes a za občasného miešania opražíme a dáme zapiecť. Ak by to bolo suché, môžeme poliať trochou vody. Podávame s ryžou, opekanými zemiakmi alebo chlebom.
Autor: Michal Herceg