Ste už hladní? Ak áno, vypočujte si Michala Hercega a Alžbetu Chochulovú. Podávať sa bude ľahká, no výživná pochúťka.
Prosové placky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Prosové placky (asi 15 ks)
- 200 g pšena
- 500 mL vody
- 100 g strúhaného syra, napr. Eidam
- bujón
- vajce
- bylinková soľ
- pažitka
- krupicová múka podľa potreby
- strúhanka
- olej na vyprážanie
Postup:
Pšeno dobre umyjeme, aby nebolo horké, dáme do hrnca, pridáme vodu, bujón, zakryjeme pokrievkou. Uvedieme do varu. Len čo začne vrieť, vypneme plyn a necháme dôjsť. Po 15 minútach pridáme nastrúhaný syr. Keď zmes vychladne, pridáme vajce, soľ, pažítku, krupicu podľa potreby-aby sa dali dobre formovať placky. Obalíme v strúhanke a opražíme na oleji.
Na vylepšenie môžeme pridať najemno nakrájanú cibuľku, alebo špenát, alebo kúsok najemno nakrájanej klobásky.
Dresing:
- 1 kyslá smotana
- 1 biely jogurt
- 3 popučené strúčiky cesnaku
- bylinkovú soľ
Podávame so zeleninovým šalátom.