Oškvarkové pagáče

Oškvarkové pagáče

S Dominikou Borchovou z Krušoviec bude Michal Herceg aj dnes piecť. Oproti predchádzajúcim dňom je tu však jeden rozdiel.

Oškvarkové pagáče Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 500g hladkej múky
  • 500g polohrubej múky
  • 1 kocka droždia 42g
  • 2 čl cukru
  • 500g varených zemiakov v šupe
  • 4 dcl mlieka
  • 3 dcl oleja
  • 1dcl piva
  • 1 kyslá smotana (200g)
  • 1 vajce do cesta + 1 vajce na potretie
  • 6 čl soli
  • 500g mletých oškvarkov (dajú sa kúpiť už hotové pomleté)


Postup:

Z droždia, polovice vlažného mlieka, cukru a lyžice múky spravíme kvások, ktorý necháme asi pol hodinu vykysnúť. Zamiesime vláčne cesto, ktoré posypeme múkou a necháme chvíľu podkysnúť. Potom cesto rozvaľkáme, potrieme zmäknutými mletými oškvarkami. Preložíme z jednej aj druhej strany cez seba, rozvaľkáme, znovu preložíme z opačnej strany a potom ešte raz zopakujeme a vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Vykrojené pagáčiky potrieme vajíčkom a posypeme sezamom, ľanom a hrubou soľou alebo dáme na vrch kúsok orecha. Pečieme s ventilátorom na 190°C cca 13 minút, kým zhnednú.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame