Hrachová polievka

Hrachová polievka

Babičkiným receptom včera otvorila Gizka Oňová naše dvojgeneračné kulinárium. A čo nám ponúkne jej partner v kuchyni šéfkuchár Peter Varga? Presne to dnes zaujíma Janku Bleyovú.

Hrachová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

250g žltého lúpaného hrachu
polievkovú lyžicu bravčovej masti
tri väčšie zemiaky
tri mrkvy
jeden petržlen
liter vody
liter zeleninového vývaru
jeden zeleninový bujón
soľ
čierne korenie
petržlenovú vňať
opečený chlieb

Príprava:

V hrnci rozpustíme bravčovú masť. Pridáme hrach, premytý cez sitko a pár minút pražíme. Kým sa hrach praží, ošúpeme zemiaky mrkvu a petržlen a nakrájame ich na menšie kúsky. Zeleninu pridáme k hrachu; premiešame a zalejeme horúcou vodou a vývarom. Zakryjeme pokrievkou a varíme asi 30 minút, kým zemiaky nezmäknú. Polievku osolíme, okoreníme a pridáme do nej bujón alebo polievkové korenie. Chvíľu povaríme a potom rozmixujeme tyčovým mixérom. Vďaka zemiakom hrachová polievka získa krásnu krémovú konzistenciu; nemusíte ju zahustiť múkou. Podávame s krutónmi, čerstvou petržlenovou vňaťou alebo volským okom.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame