Polievka z hlávkového šalátu

Polievka z hlávkového šalátu

V mnohých slovenských rodinách „stolovníci“ už tradične považujú polievku -  takpovediac za základ „plnohodnotného obeda“. Nie je tomu inak, ani pri príprave dnešnej tekutej dobroty. V kuchyni kde sa v úlohe kuchárky zvŕta Gizka Oňová - asistuje moja kolegyňa Janka Bleyová.

Polievka z hlávkového šalátu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 2 ks hlávkového šalátu
  • 500 ml mlieka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1 šalotku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • dve polievkové lyžice oleja
  • 2 polievkové lyžice masla
  • štipku muškátového orieška
  • jednu polievkovú lyžicu kôpru alebo petržlenovej vňate
  • dve polievkové lyžice ovsených vločiek
  • 1 citrón


Príprava:

Na oleji a na masle speníme šalotku a cesnak; pridáme kôpor, štipku muškátového orieška a zalejeme vývarom. Pridáme na drobno nakrájaný šalát, bobkové listy a varíme 2 minúty; prilejeme mlieko, pridáme bobkové listy a ovsené vločky. Varíme ďalších 5 minút. Polievku ochutíme citrónovou šťavou a podávame s krutónmi.

Zajtra si budete môcť pochutnať na „Grilovanej panenke plnenej syrom“

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame