Predpokladám, že aj vy ste z nejakej návštevy, odchádzali nielen s dobrou náladou, ale aj s receptom v ruke. Jednoducho, jedlo, ktoré vám domáca gazdinka servírovala, malo pre vás jedinečnú chuť a rozhodli ste sa, že si ho vyskúšate uvariť aj doma. A vlastne na odovzdávaní inšpirácii, skúseností a nápadov vznikla aj spolupráca medzi známou televíznou svokrou Gizkou Oňovou a obľúbeným šéfkuchárom Petrom Vargom. Tento týždeň na striedačku pripravovali - takpovediac „dvojgeneračné jedlá“. V kuchyni dnes znova oslovila Gizku Oňovú Janka Bleyová.
Dolky z hermelínu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 4 hermelíny
- 4 vajcia
- 200 g mäkkej salámy
- jednu polievkovú lyžicu petržlenu
- soľ
- korenie
- kávovú lyžičku grilovacieho korenia
- štyri polievkové lyžice strúhanky
- olej na vyprážanie
- panko strúhanku na obaľovanie
Príprava:
Hermelíny pomelieme spolu so salámou na mäsovom mlynčeku. Pridáme vajcia, koreniny a zahustíme strúhankou. Zo syrovej hmoty formujeme malé dolky, ktoré obalíme v panko strúhanke a vyprážame v oleji. Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou. Aj za Gizku Oňovú vám k hermelínovým dolkám - želáme dobrú chuť.