V aktuálnom jarnom období môžeme čoraz viac siahať po čerstvej zelenine. My si z nej dnes pripravíme zeleninové placky. S Beátou Repíkovou a Gabrielou Bottlíkovou, s ktorou tento týždeň varíme a pečieme, opäť nezabúdame, že obed pripravujeme aj pre ľudí s intoleranciami.
Placky s polentovou kašou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Čerstvú zeleninu podľa vlastného výberu: Brokolicu, cuketu, mrkvu, cibuľu, cesnak, karfiol..
Brokolicu uvaríme na pare. Mrkvu a cuketu nastrúhame a vytvoríme zmes, do ktorej pridáme uvarené ovsené vločky / bezlepkové /. Do masy pridáme bylinky a koreniny podľa vlastnej chuti a osolíme. Vytvárame placky, ktoré vysmážame na kokosovom oleji alebo volíme zdravšiu alternatívu a na plechu na papieri na pečenie – zeleninové placky upečieme. K plackám si pripravíme kukuričnú kašu – polentu - podľa návodu na obale, alebo volíme pomer 1:4 - ak chceme mať kašu krémovejšiu. Teda na jeden hrnček krupice pridáme 4 hrnčeky vody. Dobrú chuť Vám prajeme. V nedeľu ráno si pripravíme na rôzne spôsoby domáce fit tyčinky, ktoré si môžeme zabaliť zo sebou na výlet do prírody.