Maškrty a rôzne fit tyčinky na pultoch v našich predajniach nás lákajú. Obsahujú však veľa cukru, sójový lecitín, lepok ale aj iné alergény. Čo poviete - dnes si fit tyčinky upečieme spolu. Budú šťavnaté bezlepkové a aj bez cukru, no napriek tomu sladké. V našom Kulináriu nám ich pripravia Beáta Repíková s Gabrielou Bottlíkovou. Tá sa venuje receptom pre ľudí, ktorí majú naraz hneď niekoľko stravovacích obmedzení – intolerancií.
Ovocné fit tyčinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- sušené ovocie
- čerstvé jablká alebo hrušky,
- bezlepkové ovsené vločky alebo múku
- kokosový tuk
Postup:
sušené ovocie namočíme do teplej vody na 10 minút – rozmixujeme, pridáme nastrúhané čerstvé jablká alebo hrušky, mixujeme so sušeným ovocím, pridáme ovsené vločky alebo múku. Vzniknutú masu poukladáme na plech na papier na pečenie, po upečení z nej tyčinky nakrájame alebo ich hneď pred pečením na plechu z masy vytvárame. Podávame s ovocím alebo s čajom a kávou. Ideálne zobrať so sebou v nedeľu do prírody alebo cez pracovný týždeň do práce. Bezlepkové fit tyčinky sú bez cukru, vhodné aj na maškrtenie.