Možno aj z vlastných skúseností viete, že keď dvaja robia to isté - výsledok vôbec nemusí byť taký istý, teda rovnaký. Dôkazom je aj dnešný recept „z dielne Miroslava Lenka“, ktorému aj dnes v kuchyni asistuje Janka Bleyová... Ak ale budete pozorne počúvať - ako bonus získate dôležitú informáciu. Naučíte sa, ako si vo vlastnej kuchyni môžete pripraviť vynikajúci domáci kôprový olej.
Karfiolová polievka s mrkvou a kokosovým mliekom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- jeden karfiol
- dve mrkvy
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- tymián
- rozmarín
- olivový olej
- liter vývaru
- 150 mililitrov kokosového mlieka
- soľ
- korenie
- kôprový olej
Postup:
Zeleninu očistíme a pokrájame na väčšie kusy, poukladáme na plech s papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme 25 minút vo vyhriatej rúre na 200 C. Upečenú zeleninu rozmixujeme spolu s vývarom, privedieme k varu a povaríme aspoň 5 minút. Na záver polievku zjemníme kokosovým mliekom a dochutíme soľou a korením. Podávame s časťou pečenej zeleniny a pokvapkáme domácim kôprovým olejom.
Zajtra si spoločne pochutíme na Tvarohovníku s čučoriedkami a jahodami.