Karfiolová polievka s mrkvou a kokosovým mliekom

Karfiolová polievka s mrkvou a kokosovým mliekom

Možno aj z vlastných skúseností viete, že keď dvaja robia to isté - výsledok vôbec nemusí byť taký istý, teda rovnaký. Dôkazom je aj dnešný recept „z dielne Miroslava Lenka“, ktorému aj dnes v kuchyni asistuje Janka Bleyová... Ak ale budete pozorne počúvať - ako bonus získate dôležitú informáciu. Naučíte sa, ako si vo vlastnej kuchyni môžete pripraviť vynikajúci domáci kôprový olej.

Karfiolová polievka s mrkvou a kokosovým mliekom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • jeden karfiol
  • dve mrkvy
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • tymián
  • rozmarín
  • olivový olej
  • liter vývaru
  • 150 mililitrov kokosového mlieka
  • soľ
  • korenie
  • kôprový olej


Postup:

Zeleninu očistíme a pokrájame na väčšie kusy, poukladáme na plech s papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme 25 minút vo vyhriatej rúre na 200 C. Upečenú zeleninu rozmixujeme spolu s vývarom, privedieme k varu a povaríme aspoň 5 minút. Na záver polievku zjemníme kokosovým mliekom a dochutíme soľou a korením. Podávame s časťou pečenej zeleniny a pokvapkáme domácim kôprovým olejom.
Zajtra si spoločne pochutíme na Tvarohovníku s čučoriedkami a jahodami.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame