Modeling

Modeling

Cestovanie, tvár na titulke časopisov, či stretávanie sa so známymi osobnosťami. Aj toto môžu byť predstavy mladých dievčat, ktoré sa už od skorého veku snažia vstúpiť do sveta modelingu. Prečo však niekto chce ísť práve touto profesijnou cestou? Skúsených ale aj začínajúcich modeliek sa pýtala Dajana Hanesová.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dokonalá štíhla a vyšportovaná postava, dokonalá bezchybná tvár, dokonalé zdravé dlhé vlasy. Takýmito fotografiami sú zaplnené sociálne siete. Nie všetko však, čo vidíme na sociálnych sieťach je v skutočnosti aj pravda. No a žiaľ práve tieto fotografie, ktoré bývajú často upravené, ovplyvňujú mladé ženy, ktoré sa snažia potom na sebe zdokonaliť každú chybičku. Takzvaný akože  “modeling” na sociálnych sieťach je dnes už každodenná záležitosť, ale ako to vnímajú odborníci vo svete modelingu? Dajane Hanesovej ako prvá odpovedala modelka Soňa Štefková.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Módne fotenie je viac ako len sériou niekoľkých póz. Modelka musí byť pripravená na dlhé hodiny práce s módnym návrhárom alebo vo fotoštúdiu so zachovaním si pozitívneho a ústretového postoja. Dajana Hanesová zisťovala ako vyzerá profesionálny modeling a ako vnímajú túto prácu, ktorá si vyžaduje časté cestovanie, rodina či partneri modeliek? Kubánsky herec Mario Cimarro, známy ako Juan z telenovely Skrytá vášeň našiel lásku v srdci slovenskej modelky Bronislavy Gregušovej.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako sa za posledné roky zmenil modeling a čo o svete modelingu netušíme? Aká je tá odvrátená strana slávy a aké pozitíva a negatíva môže mladým dievčatám toto povolanie priniesť?Dajane Hanesovej ako prvá odpovedala na otázky Frederika Kurtulíková, ktorá sa modelingu venuje viac ako 10 rokov a poznáme ju aj ako víťazku súťaže Miss Slovensko 2019.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý seriál Na vlastné nohy o svete modelingu si môžete vypočuť aj v Podcastoch RTVS. Na budúci týždeň budeme hovoriť o tom, ako cestujú dnešní mladí ľudia. Blíži sa leto, tak ako cestovať: s rodičmi? Sami? S kamarátmi? Počúvajte.

Autor: Dajana Hanesová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame