Celebrity a vzory

Celebrity a vzory

Idoly a vzory - V detskom veku ich jednoznačne potrebujeme, no potrebujeme ich aj v období puberty? Tento týždeň sa v cykle Na Vlastné Nohy pozrieme práve na túto tému s Mariannou Ďuranovou a Oliverom Orthom. A budú nás zaujímať aj celebrity, teda ako ich vnímajú mladí, či pre nich celebrita môže byť vzorom. Prečo vôbec mladí potrebujú idoly? O tom už hovorí psychologička Dominika Rajznerová z internernetovej psychologickej poradne ipečko.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celebrity a vzory - o tom hovoríme v seriáli Na vlastné nohy tento týždeň. Marianna Ďuranová a Oliver Orth sa pýtali svojich hostí, aké je to byť slávnym. V prvom rade to môže priniesť rôzne výhody. Alebo aj nie. Stand-up komik Jakub Lužina odpovedá: prináša teda sláva aj nejaké benefity?

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celebrity a vzory. Už len pri slove celebrita sa nám vybavia rozporuplné asociácie a problém definície - kto to je? Niekedy hovoríme aj o rýchlokvasných celebritách a často nechápeme, ako sa vlastne stali známymi zo dňa na deň, keď nič výnimočné nedokázali, no i tak sú celebritou a týmto pojmom ich označujeme tiež. Áno, je rozdiel celebrita a celebrita, ale vidia to aj mladí? Marianna Ďuranová a Oliver Orth sa v cykle Na vlastné nohy so svojimi hosťami rozprávali, či dnešná doba fandí priemernosti, hlúpostiam, a dostávajú  sa práve do pozornosti ľudia bez talentu a vzdelania.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme sa v cykle Na vlastné nohy s Mariannou Ďuranovou rozprávali najmä o celebritách, ako ich vnímajú mladí, kto je ich vzorom a idolom, a ono, vždy nám pri týchto témach napadajú známe tváre, hlasy, osobnosti... no existujú aj šedé eminencie. Oliver Orth sa pýtal.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko o celebriotách a vzoroch a na budúci týždeň zmeníme tému - Štefánia Turyová sa so svojimi mladými kamarátmi bude rozprávať o smiechu - bude to veselé, ale myslím, že aj zaujímavé. Vedia sa mladí smiať? Na čom sa zabávajú a čo im nie je smiešne? Počúvajte o týždeň.

Autor: Marianna Ďuranová, Oliver Orth

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame