Strach, obavy, fóbie, stres

Strach, obavy, fóbie, stres

Strach, obavy, fóbie, stres – rôzne pojmy a nevyhnú sa im ani mladí. Dnes budeme hovoriť o tom, čoho sa tínedžeri boja. Práve na túto tému sa s Mariannou Ďuranovou a Oliverom Orthom pozrieme bližšie a nebudú chýbať ani názory mladých. Čo je podľa stredoškolákov základný menovateľ pri fóbiách, strachu a stresu?

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mnohí si môžu myslieť, že mladí nemajú obavy a žijú tak povediac bezstarostný život a užívajú si tú mladosť... No, to však nevylučuje, že strach majú. A teraz nehovoríme o strachu, ktorí máme počas pozerania hororu.. poďme do hĺbky s Mariannou Ďuranovou a Oliver Orthom v druhej časti cyklu Na vlastné nohy.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Marianna Ďuranová a Oliver Orth sa v cykle Na vlastné nohy tento týždeň svojich hostí pýtajú na strach, obavy a stres. Mladosť, asi vo všeobecnosti, prináša väčšiu odvahu. Keď sme mladí, viacej riskujeme a nebojíme sa až tak následkov. Je to skutočne tak? Ako to cítia dnešní stredoškoláci?

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa v cykle Na vlastné nohy s Mariannou Ďuranovou rozprávame o strachu. Poznáte pojem pozitívny strach lebo pozitívny stres? Áno, z obáv vieme vyťažiť a čím skôr sa to naučíme, tým asi lepšie... vedia to i mladí? Oliver Orth sa pýtal.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S Mariannou Ďuranovou  a Oliverom Orthom sme sa tento týždeň pýtali, z čoho majú mladí ľudia strach a stres a čo sa s tým dá robiť. Ako si nepreniesť stresy a nátlak do dospeláckeho života? Nuž, to je možno ťažká otázka aj pre dospelých, nie to pre mladých, ktorí si tie cestičky iba hľadajú. Čoho sa mladí boja teraz, v tejto chvíli, a čo podvedome už tušia, že si prenesú aj do dospelosti?

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mladí ľudia predstavujú aj budúcnosť. A ako si mladí ľudia predstavujú budúcnosť Slovenska o takých 30 rokov?  O tom budeme hovoriť v seriáli Na vlastné nohy o týždeň. Celé tieto seriály nájdete na podcastoch.

Autor: Marianna Ďuranová, Oliver Orth

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame