Slovensko o 30 rokov

Slovensko o 30 rokov

Hovorí sa, že minulosť už zmeniť nevieme, no budúcnosť máme vo svojej moci. A nie len tú našu vlastnú. Svojou troškou prispievame k fungovaniu našej krajiny a vlastne aj celej zemi. Zamýšľate sa niekedy nad tým, ako by mohlo Slovensko vyzerať o 20 až 30 rokov? Kam sa posunie, čo sa zmení? V tohto-týždňovom seriáli Na vlastné nohy sa na to Štefánia Turyová a Juraj Turis budú pýtať mnohých. Ako na otázku zareagovali študenti Strednej priemyselnej školy informačných technológií na Hliníckej ulici v Rači?

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Či sme mladší, či starší, dnes už takmer všetci žijeme veľmi rýchle životy: stretneme sa s mnohými ľuďmi, napíšeme niekoľko správ na sociálnych sieťach či e-mailoch, dozvieme sa nespočetne veľa informácií. Je ťažké si vôbec predstaviť, ako budeme žiť o také tri desaťročia. Aký svet by si priala herečka Veronika Strapková?

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň rozmýšľame v seriáli Na vlastné nohy o tom, ako by mohla vyzerať naša krajina o dve či tri desaťročia. Extrémne suchá striedajú prívalové dažde. V akom stave bude naša príroda? Je na čase, aby sa mladí ľudia obávali budúcnosti? Mnohí už prepadávajú environmentálnemu žiaľu. Štefánia Turyová oslovila Miroslavu Ábelovú z Greenpeace Slovensko.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Často si predstavujete svoju budúcnosť? Máte radi plánovanie? Témou seriálu Na vlastné nohy je Slovensko o 30 rokov. Na to – ako by chceli žiť stredoškoláci o dve či tri desaťročia, sa pýtala Štefánia Turyová študentov Strednej odbornej školy informačných technológií v Rači.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako sa vám žije vo vašom meste? Spolupodieľate sa na jeho rozvoji? O budúcnosti Bratislavy, ale aj o tom – čo sa zmenilo za posledných 30 rokov života mesta, sa Štefánia Turyová rozprávala s urbanistkou Magdou Ďurdíkovou. Cieľom je napríklad vytvoriť z Bratislavy „pätnásťminútové mesto“ – aby sme sa na čo najviac miest vedeli dostať pešo, alebo verejnou dopravou. Ešte pred tým niekoľko názorov vysokoškolákov na to, čo by zmenili na fungovaní našej krajiny.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Robia mladí ľudia svoje veci a povinnosti načas alebo na poslednú chvíľu? To bude téma seriálu Na vlastné nohy už od pondelka. Teší sa na vás Dajana Hanesová.

Autor: Štefánia Turyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame