Zelená žaba dotvára krajinu nad Trenčianskymi Teplicami

Zelená žaba dotvára krajinu nad Trenčianskymi Teplicami

Kúpalisko Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach poznajú nielen ľudia z trenčianskeho kraja, ale aj širokého okolia. Unikátne dielo brnianskeho architekta Bohuslava Fuchsa otvorili pred vyše 80 rokmi. S bazénom vytesaným do skaly patrí medzi najlepšie diela neskorého funkcionalizmu v Československu.  Po 15-ročnom chátraní ho zrekonštruovali a teraz už opäť slúži verejnosti. Miroslav Würfl postupne skladal mozaiku informácií  o histórii tohto kúpaliska, ktorá je veľmi zaujímavá. Potvrdil nám to aj zástupca investora, Ján Svoboda. 

Zelená žaba dotvára krajinu nad Trenčianskymi Teplicami 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Opäť sa vraciame do Trenčianskych Teplíc, na známe kúpalisko Zelená žaba. Najmä kúpeľní hostia radi využijú viaceré sauny priamo v lese a po masáži ochutnajú aj regionálne špeciality.  Miroslav Würfl sa počas jediného voľného dňa, kedy bol areál kúpaliska zatvorený pre verejnosť, stretol so zástupcom investora Jánom Svobodom. V reštaurácii najskôr spoločne obdivovali starodávnu fresku, ktorá zachytáva dôležité míľniky histórie tohto kúpeľného mesta, aj celého regiónu.

Zelená žaba dotvára krajinu nad Trenčianskymi Teplicami 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toto kúpalisko zo všetkých strán obklopujú zmiešané lesy, ktoré potešia milovníkov prírodných krás. Možno je to jeden z tipov, ak sa rozhodnete oddychovať  priamo v Trenčianskych Tepliciach alebo v blízkom okolí Strážovských vrchov.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame