Bielické bahná

Bielické bahná

Dnes vás zavedieme na miesto, ktoré sa bežne v meste nenachádza. Unikátnu mokraďovú lokalitu Bielické bahná nájdete v Partizánskom v mestkéj časti Veľké. Bielické bahná sa rozprestierajú na ploche takmer troch hektárov. Areál patrí pod Správu chránenej krajinnej oblasti Ponitrie ako lokalita s III. stupňom územnej ochrany. Toto miesto, ktoré patrí medzi zaujímavosti mesta Partizánske sa spopularizovalo aj vďaka miestnym dobrovoľníkom. Viac o Bielických bahnách porozprával Lukášovi Števíkovi  arborista Vladimír Dobiaš. 

Bielické bahná 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme vás spolu s naším kolegom Lukášom Števíkom zaviedli na miesto európskeho významu. Prírodný areál Bielické Bahná, ktoré sa nachádzajú v Partizánskom vedľa hlavnej cesty 1/64 je plný zaujímavostí. O tom, aký vzácni biotop sa tu nachádza hovorí arborista  Vladimír Dobiáš.

Bielické bahná 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prírodný areál Bielické bahná môžu byť pre vás, ale i vaše deti skvelým typom na výlet. Do tejto lokality sa viete dostať autom, ktoré tu zaparkujete a potom pešo prejdete k Bielickým bahnám. Samotný okruh trvá 1,5 hodiny a nachádzajú sa tu tri náučné tabule pri ktorých si môže oddýchnuť a započúvať sa do atmosféry tohto unikátneho miesta.

Autor: Lukáš Števík; Ilustr. foto: Facebook

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame