Biskupický les

Biskupický les

Dunaj je odpradávna tvorcom pozoruhodnej prírodnej krajiny poniže Bratislavy, ktorá, s trochou zveličenia, pripomína tropický prales. Napriek veľkým zásahom človeka do jej štruktúry sa aj v hornej časti Žitného ostrova podarilo zachrániť aspoň zvyšky nádherného luhu.  Našim cieľom sú dnes Biskupické luhy, chránené územie európskeho významu, ktoré sa nachádza v katastrálnom území Ružinova, Podunajských Biskupíc, Kalinkova a Nových Košarísk, teda Dunajskej Lužnej. Miroslav Würfl sa tam vybral spoločne s turistickým sprievodcom Ivorom Švihranom.

Biskupický les 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vraciame sa do prírody, do Biskupických luhov, na chránené územie európskeho významu. Nájdete tu suchomilné travinnobylinné aj krovinové porasty, prírodnú pamiatku Panský diel či  prírodné rezervácie Gajc a Topoľové hony.  Zaujímavosti v lužnom lese  len kúsok od Podunajských Biskupíc  objavoval Miroslav Würfl spoločne s turistickým sprievodcom Ivorom Švihranom.

Biskupický les 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Biskupické luhy patria pre svoju polohu pri priemyselných a stavebných prevádzkach k najviac ohrozeným. Napriek tomu stále poskytujú aj pohľady na neopakovateľné prírodné scenérie. Dnes sa o tom presvedčili Miroslav Würfl spolu s turistickým sprievodcom Ivorom Švihranom.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame