Poď na túru: Trenčianske Teplice

Poď na túru: Trenčianske Teplice

Trenčianske Teplice ako jedno z najstarších a najnavštevovanejších slovenských kúpeľných miest sú obkolesené krásnou prírodou. Ležia v Strážovských vrchoch v prelomovej doline Tepličky medzi omšensko-porubskou brázdou a Ilavským podolím. V prírode v okolí mesta sa nachádza veľké množstvo turistických chodníkov.

Spájanie prírody a ľudí, spájanie aktívneho zdravého životného štýlu s poznávaním – to boli základné ciele prvého ročníka projektu Poď na túru 2021, ktorá trvala sedem mesiacov. Organizovali ju nadšenci turistiky z Trenčianskych Teplíc a spoločným znakom podujatia bolo číslo sedem - 7 mesiacov, 7 vyhliadok, 7 cien, všetko po zdolaní a preposlaní siedmych fotografií s každou inštalovanou turistickou značkou. O projekte Tatiane Šuškovej povedal viac tvorca projektu Roman Krištof.

Poď na túru: Trenčianske Teplice I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Počas siedmych mesiacov zdolávania turistických cieľov v rámci projektu Poď na túru 2021 mohli súťažiaci domáci aj návštevníci Trenčianskych Teplíc zdolať minimálne 42 kilometrov. Všetky patria k obľúbeným turistickým lokalitám okolia mesta. Na začiatku kúpeľného parku, ktorý bol mimochodom založený ako anglický park so vzácnymi drevinami ešte v roku 1873 a plynule prechádza do lesoparku až lesa, stojí turistický smerovník, kde sa môže každá z trás začať. 

Poď na túru: Trenčianske Teplice II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame