Pozorovateľňa Vydrica

Pozorovateľňa Vydrica

Dnes sa v obrázkoch krajiny vyberieme s Tatianou Šuškovou do Mestských lesov Bratislava, na miesto odkiaľ si môžeme vychutnať pekné výhľady na lesopark a pozorovať nielen zvieratá, ale aj postupnú premenu lesa po veternej kalamite na prirodzený les. Tak si užime pekné obrázky prírody, ktoré nájdeme len pár desiatok minút od rušného a rozhorúčeného hlavného mesta.

Pozorovateľňa Vydrica - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

13 štvorcových metrov, ktoré umožňujú nielen chránené posedenie menšej skupinke ľudí, ale najmä pekné výhľady počas celého dňa. Architektonickou snahou tvorcov pozorovateľne zvierat Vydrica bolo nenápadne zohľadniť genius loci miesta. Obklopuje ju totiž zaujímavé prostredie po vetrovej kalamite, otvorená trávnatá plocha s vývratmi a pňami, mladšími stromami a krovím, ktoré poskytuje lepšie možnosti pozorovania prírody a života v nej. Atrakcia sa rýchlo stala obľúbeným výletným cieľom turistov a s ideovým autorom jej vzniku Jakubom Mrvom z občianskeho združenia Naše Karpaty sa k nej vybrala aj Tatiana Šušková.

Pozorovateľňa Vydrica - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prechádzke k pozorovateľni zvierat Vydrica v bratislavskom lesoparku nám spolu s Jakubom Mrvom dnes v Panoráme ponúkla zaujímavé obrázky krajiny Tatiana Šušková.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame