Lesy a vrchy okolo Trenčianskych Teplíc

Lesy a vrchy okolo Trenčianskych Teplíc

Trenčianske Teplice mnohí z nás navštevujú najmä kvôli kúpeľnej liečbe či procedúram. No lokalita je zaujímavá aj pre turistov. Strážovské vrchy totiž pôsobia na prvý pohľad všedne, no aj domáci vám povedia – že kto ich raz začne objavovať, nevie sa nabažiť. Turistika priamo v meste ale aj v okolí ponúka nenáročnú prechádzku, náučné chodníky, ale aj celodennú turistiku. Svedčí o tom aj nový turistický sprievodca, ktorý vydala tamojšia Oblastná organizácia cestovného ruchu Trenčianske Teplice a je k dispozícii v infocentre. Hovorí turistická sprievodkyňa Silvia Havelková, s ktorou sa rozprával Martin Jurčo.

Lesy a vrchy okolo Trenčianskych Teplíc - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S turistickou sprievodkyňou a odborníčkou na cestovný ruch Trenčianskych Teplíc Silviou Havelkovou sa rozprávame o náročnejších i menej náročných trasách v meste a okolí. Len nedávno vydali aj nového turistického sprievodcu, kde sú zahrnuté aj náučné trasy priamo v meste a blízkom okolí. Dá sa začať v tamojšom kúpeľnom paru alebo sa prejsť parkom, prípadne okolo kúpaliska zelená žaba cez les až na Baračku a potom hore na priehradu. Pokračuje Martin Jurčo.

Lesy a vrchy okolo Trenčianskych Teplíc - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už počas prvého májového dňa bude z Trenčianskej Teplej do trenčianskych Teplíc premávať aj historická električka. A potom od júna až do septembra počas víkendov. Nového turistického sprievodcu vydala tamojšia Oblastná organizácia cestovného ruchu Trenčianske Teplice a je k dispozícii v tamojšom infocentre.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame