S batohom na pleciach 66

S batohom na pleciach 66

V dnešnej relácii Vás turistický sprievodca Miro Svítek a Juraj Turis pozívajú na túru za našou veľkomoravskou históriou, ktorá je vhodná najmä pre rodiny s deťmi. Na začiatku môžeme navštíviť múzeum, ktorého prehliadka nás poinformuje, čo všetko sa už podarilo archeológom vykopávkami poodhaliť o tejto našej histórii. Pokiaľ nebudeme chcieť absolvovať celú túru, vyberieme sa priamo na staré Valy, aby sme si pozreli zrekonštruované stavby, a po návrate sa zastavíme v malej ZOO pri ranči na konci obce Bojná.

Kto sa rozhodne absolvovať celú túru, vystúpi napr. na Skalku, odkiaľ sú úžasné, 360 stupňové výhľady na šíre okolie od Zárub cez Čachtický hrad, Biele i Malé Karpaty, Považský Inovec a Považie. No a záverečná čerešnička na dnešnom putovaní za našou veľkomoravskou históriou je prehliadka Kostolca nad obcou Ducové. Určite nám dnešná túra dá viac, ako pár hodín dejepisu či prírodovedy. Pokračuje Miro Svítek.

S batohom na pleciach 66 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak ste zvedaví, ako vyzerajú pekné miesta, o ktorých sme dnes hovorili, pokojne si našu trasu vyskúšajte na vlastnej koži alebo si pozrite fotky z výletu na facebooku RRZ. 

Autor: Juraj Turis

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame