Čo robia naši seniori?

Čo robia naši seniori?

Tento týždeň budeme hovoriť o senioroch, ale aj o tých, ktorí im pomáhajú prežiť čo najpríjemnejšie dni. Vírusu je všade dosť a my ho nechceme rozmnožovať ešte aj v tomto seriáli. Naopak. Ukážeme si, ako sa dajú nepriaznivé podmienky neraz poraziť rôznymi zaujímavými a prospešnými činnosťami. Michal Herceg začal svoje putovanie za seniormi v Púchove.

Čo robia naši seniori? Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o senioroch, o tom, čím sa zaoberajú a čo im pomáha prežiť túto dobu. Dnes vám predstavíme Bratislavčanku Evu Mosnákovú. Má 92 rokov, ale predstavte si, svoje rozprávanie sama, s diaľkovou asistenciou syna, zaznamenala a poslala cez počítač Michalovi Hercegovi.

Čo robia naši seniori? Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vonku dobre, vonku zdravo. To nie je nič nové, no aj tak niekedy zabúdame na to najjednoduchšie, čo môžeme pre seba, svoje zdravie a duševnú pohodu urobiť. V nasledujúcom rozhovore nás do prírody pozvú dvaja turisti spod Vršatca, Jozef Lukáč a Miroslav Cíbik. Michalovi Hercegovi najprv povedali, ako tieto dni prežívajú oni.

Čo robia naši seniori? Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme náš seriál venovali seniorom a tým, ktorí im venujú svoj čas. Hovoríme o tom, ako premeniť ťažké chvíle na znesiteľné alebo dokonca príjemné. Pokračuje Michal Herceg.

Čo robia naši seniori? Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

"Robíme, čo sa dá." Asi tak by sa dal zhrnúť obsah nasledujúceho rozhovoru Michala Hercega s Cecíliou Porubskou zo Senca. Táto energická dáma vedie vo svojich 78 rokoch základnú organizáciu Slovenského zväzu telesne postihnutých. Z 305 členov je značná časť v seniorskom veku. Združovanie sa a stretávanie bývalo pre nich niečím samozrejmým.

Čo robia naši seniori? Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pracovná terapia, angličtina, klasická hudba, turistika, knihy a časopisy, telefón. To sú len niektoré prostriedky spríjemňujúce dni našim seniorom. Hovorili sme o nich celý tento týždeň. No a od pondelka preladíme na športovú, ba až olympijskú nôtu.
Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame