Rozhlasáci 1

Rozhlasáci 1

Tento rok si pripomíname 95 rokov od vzniku Slovenského rozhlasu. Minulý týždeň ste sa v našom seriáli zoznámili s ľuďmi, ktorí pracujú v zákulisí a zabezpečujú vysielanie po technickej stránke, cez vysielače až po zvukovú grafiku. V tomto týždni vám podrobnejšie predstavíme našich kolegov, redaktorov a moderátorov, ktorých poznáte z éteru už aj podľa hlasu. Jedným z členov širokého kolektívu Rádia Regina Západ je aj rodák z Hornej Nitry, Dalibor Uhlár. Poznáte ho predovšetkým ako moderátora ranného vysielania. Miroslav Würfl sa ho najskôr opýtal, akými cestičkami sa dostal do Slovenského rozhlasu.

Pondelok: Dalibor Uhlár Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

K stabilným pilierom nášho kolektívu patrí aj Hana Michalčíková. Miroslav Würfl  zisťoval, akým spôsobom sa dostala do rozhlasu, ktorý vtedy ešte sídlil na Zochovej ulici.

Utorok: Hana Michalčíková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes nám o svojich začiatkoch v rozhlase porozprával moderátor Richard Šümeghy.

Streda: Richard Šümeghy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hana Overweter Rapantová sa v mediálnom priestore pohybuje už vyše 25 rokov. V spoločnosti Miroslava Würfla si najskôr zaspomínala na svoje začiatky, aj na to, ako sa dostala k rozhlasovému mikrofónu.

Štvrtok: Hana Overweter Rapantová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

K ostrieľaným redaktorkám, ktoré len tak niečo nevyvedie z miery, patrí Janka Bleyová.  Dlhodobo pripravuje témy najmä z oblasti zdravotníctva.  V rozhovore s Miroslavom Würflom  si najskôr zaspomínala na svoje začiatky v rozhlase.

Piatok: Janka Bleyová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola Janka Bleyová. Len pripomeniem, že pri príležitosti 95.-teho výročia rozhlasu sme Vám od pondelka bližšie predstavili ľudí z Rádia Regina Západ. Boli to najmä redaktori a moderátori, ktorí sa Vám denne prihovárajú z bratislavského štúdia. V tomto leitmotíve budeme v našom seriáli práve s Jankou Bleyovou pokračovať aj na budúci týždeň.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame