Rozhlasáci 6

Rozhlasáci 6

Aj tento týždeň pokračujeme v našom seriáli v predstavovaní redaktorov, ktorí tvoria program Rádia Regina Západ. Marcelu Jedinákovú počúvame  v diskusiách zo štúdia aj v príspevkoch poradenského charakteru alebo z terénu a tiež ako jednu z moderátoriek sobotnej Panorámy. V posledných týždňoch nás sprevádza aj manuálom a aktuálnymi informáciami pre sčítanie obyvateľstva. Oslovila ju Iveta Pospíšilová.

Pondelok: Marcela Jedináková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S prácou hudobných redaktorov sa stretávame v niektorých prípadoch denne, v iných pravidelne. Prvú skupinu vo vysielaní Rádia Regina zastupuje Nataša Čuriková. Pre poslucháčov ostáva viacmenej v anonymite, keďže jej meno sa v prúdovom vysielaní neuvádza. Elegantná dáma je skôr introvertkou, takže aj na niektorých kolegov pôsobí trochu tajomne.

Utorok: Nataša Čuríková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zahrajte mi túto a Husličky z javora, tieto relácie ako redaktorka i moderátorka pravidelne pripravuje Mirka Záhumenská. Naša kolegyňa je známa poslucháčom, ktorí radi počúvajú dychovku a ľudové piesne, najmä ako ich speváčka. Pochádza z historickej mestskej časti Pezinka – z Grinavy, známej aj folklórnymi tradíciami, kde aj dodnes žije.

Streda: Mirka Záhumenská Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pravdepodobne niet poslucháča vysielania Rádia Regina Západ, ale ani Rádia Slovensko, ktorý by aspoň raz nepočul reláciu Túto hudbu mám rád. Od roku 2000 ju pripravuje hudobný redaktor Vlado Franc a do dnešného dňa už vyrobil viac ako 840 premiérových vydaní. V rozhlase pôsobí desiatky rokov, ešte od študentských čias. Pochádza z lazov obce Radobica v prievidzskom okrese.

Štvrtok: Vlado Franc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S menom redaktorky Ivice Ruttkayovej sa poslucháči Rádia Regina Západ stretávajú pravidelne v príspevkoch kultúrnej publicistiky. Prináša aktuálne informácie a rozhovory najmä s tvorcami literatúry a výtvarného umenia. Pričom aj sama je literárnou autorkou. Vyrastala v rodine, kde sa o žurnalistike pravidelne debatovalo, pretože jej otec, profesor Fraňo Ruttkay vyučoval na katedre žurnalistiky Filozofickej fakulty univerzity Komenského dejiny slovenského novinárstva. Ivetu Pospíšilovú zaujímalo, či teda cesta Ivice Ruttkayovej k súčasnej profesii bola priamočiara.

Piatok: Ivica Ruttkayová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Iveta Pospíšilová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame