Práca vychovávateľov v základných školách je kreatívna

Práca vychovávateľov v základných školách je kreatívna

Sú veľmi kreatívni, empatickí, vedia deti pozitívne motivovať. Hovoríme o vychovávateľoch, ktorí sa venujú krásnej práci, no málokto si uvedomuje náročnosť tejto profesie. Vychovávatelia sú nielen vedci, odborníci, ale aj umelci. Ich úlohou je rozvíjať tvorivosť detí. V čom spočíva čaro tohto zamestnania? Školský klub detí navštívila Mária Babinská. Vybrala sa na základnú školu Felix v Trnave. Najskôr oslovila Martu Klenovskú, ktorá má dlhoročné skúsenosti s deťmi.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň spoznávame prácu vychovávateľov. Je to profesia, ktoré si vyžaduje človeka všestranne vzdelaného, ktorý má zmysel pre tvorivosť, umelecké aktivity a mala by to byť aj osobnosť s morálnymi zásadami. Dnes je Mikuláša a v školskom klube detí v trnavskej základnej škole FELIX  zažijeme spolu s Máriou Babinskou aj mikulášsku atmosféru.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po vyučovaní, v popoludňajších hodinách robia program našim ratolestiam v školských kluboch. Vychovávatelia majú veľmi dôležitú úlohu pri formovaní detí a rozvíjaní ich tvorivosti. S našimi najmenšími riešia aj rôzne filozofické otázky. Náš seriál o profesii vychovávateľ pokračuje, Mária Babinská sa zastavila u lastovičiek, tak sa volajú žiaci tretieho ročníka v Základnej škole Felix v Trnave.  Vedie ich vychovávateľka Marta Klenovská.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň hovoríme o zaujímavej práci vychovávateľov. V čom je toto povolanie náročné? Vychovávatelia sa s deťmi nielen hrajú, ale ich aj vzdelávajú v rôznych oblastiach. Mária Babinská navštívila školský klub detí v Základnej škole Felix v Trnave.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Je pred nami záverečná časť seriálu o krásnej profesii – vychovávateľ v školských kluboch detí. Nie každý má na to, aby robil takúto prácu. Treba mať vzťah k deťom, vedieť s nimi dobre komunikovať, dôležitá je tvorivosť a obrovská snaha odovzdať im svoje skúsenosti. Mária Babinská nahrávala v Základnej škole Felix v Trnave. Najskôr oslovila vychovávateľku v 3. ročníku Martu Klenovskú.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V pondelok budeme spoznávať tých najlepších a čerstvo ocenených zdravotníkov, lekárov aj sestry.

Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame