Projekt život - netradičné spracovanie materiálov z prírody

Projekt život - netradičné spracovanie materiálov z prírody

Od ľudí pre ľudí - Projekt Život je spoločný komunitný projekt, ktorá spája neformálnu skupinu ľudí, ktorí uprednostňujú prirodzený životný štýl v súlade s prírodou. Jeho priaznivci si vážia a rešpektujú prírodu, podporujú tradície, venujú sa klasickým remeslám, zbierajú a zdieľajú zaujímavé príbehy alternatívnych ľudí, ktorí sú inšpiráciou, že žiť sa dá aj inak. Po trojročnej prestávke spôsobenej pandémiou sa fanúšikovia mali príležitosť stretnúť sa v Starej Tržnici v Bratislave, kde majstri rôznych remesiel predstavovali svoj remeselný fortieľ. Všetky výrobky až umelecké diela spájalo pomenovanie Dary prírody. Čo všetko nám príroda ponúka zisťovala Tatiana Šušková. Jej prvý darček v seriáli Rádia Regina Západ sú čarodrievka Natálie Vranovskej.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zdá sa, že ľudí, ktorí v životnom štýle uprednostnia radšej alternatívu bližšiu k prírode, pribúda. Dokazujú to aj stretnutia, na ktorých môžeme ochutnať vlastnoručne upečený chlieb a farmárske potraviny, pohladiť výrobok z mäkučkej vlny, pri ktorom vám jej autorka porozpráva z akej ovečky pochádza a ako sa vlna pradie, upokojiť sa svetlom ručne vyrobených sviečok alebo sa môžete aj v zimných dňoch zhlboka nadýchať vône letných byliniek. Práve to vám dnes v Seriáli Rádia Regina Západ ponúka Tatiana Šušková, ktorá navštívila v Starej Tržnici festival Projektu Život. Pristavila sa v kráľovstve byliniek Barteka Dobrodeja Krzewinskeho, ktorý síce pochádza z Poľska, ale už roky žije na Slovensku v Zaježovej.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Šťastné a zelené! – by sme si mohli popriať v Seriáli Rádia Regina, v ktorom vám tento týždeň predstavujeme, čo všetko sa dá s dobrým nápadom, zručnosťou a trpezlivosťou vyrobiť z darov prírody a pripraviť si ekologickejšiu vianočnú nádielku. Na pravidelnom  zimnom stretnutí Projektu život v Starej tržnici, ktorého cieľom je otvárať diskusiu na tému kvalitných, prírode šetrných výrobkov, ale aj dať priestor  šikovným a kreatívnym ľuďom z celého Slovenska bolo inšpirácií viac než dosť. Tatiana Šušková sa dnes pristavila pri prezentácii Veroniky Mizeríkovej, ktorá jej potvrdila, že príroda je neuveriteľnou zásobárňou materiálov na výrobu darov prírody.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Seriáli Rádia Regina, v ktorom vám tento týždeň ponúkame inšpirácie na darčeky  vyrobené od srdca, šetrne, v spojení s prírodou a ekológiou otvárame dnes štvrté vianočné remeselné okienko. Na zimnom stretnutí projektu Život v bratislavskej Starej Tržnici, ktorý spája ľudí uprednostňujúcich prirodzený životný štýl zaujali Tatianu Šuškovú krásne a jemné výrobky z dreva, ktoré vznikajú v šikovných rukách Jána Šullu. Nenájdete dve rovnaké, pretože drevo si kreslí výrobok samé.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prípravy na vianočné sviatky vrcholia a my sme vám celý týždeň ponúkali inšpirácie na ekologickejšie darčeky pod stromčekom. Darčeky, ktoré nielen dávate zo srdca, ale sú so srdcom aj vyrobené. Na zimnom podujatí projektu Život v Starej Tržnici v Bratislave sa stretli na jednej strane šikovní a kreatívni ľudia z celého Slovenska, ktorých remeselné výrobky pochádzajú z prírody, na strane druhej aj priaznivci ekologickejšieho životného štýlu. Tatiana Šušková dnes v Seriáli Rádia Regina otvára posledné vianočné remeselné okienko.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme si v Seriáli Rádia Regina teda dokázali, že Vianoce môžu byť nielen šťastné a veselé, ale aj šťastné a zelené.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame