Hokejové majstrovstvá sveta sa blížia

Hokejové majstrovstvá sveta sa blížia

Slovensko už po druhý raz organizuje v Bratislave a v Košiciach  Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Po ôsmich rokoch chceme opäť všetkým ukázať, že sme hokejová krajina. Preto bude v Rádiu Regina  tento týždeň seriál iba o hokeji. Do štartu domácich majstrovstiev sveta zostávajú necelé tri týždne. Na šampionát sa tešia hráči, funkcionári,  ale najmä fanúšikovia, ktorí často spomínajú na rok 2002. Vtedy sa vo Švédsku stali slovenskí hokejisti po prvý raz v histórii majstrami sveta.  O finálovom zápase proti Rusom sa so športovým historikom Igorom Machajdíkom rozprával Miroslav Würfl.

Hokejové majstrovstvá sveta sa blížia - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na tento historický úspech veru nikdy nezabudneme. A zisk medaily by určite aj tohto roku potešil všetkých slovenských fanúšikov. Práve im je určená druhá časť nášho seriálu. 

V našom seriáli sa tento týždeň venujeme blížiacim sa majstrovstvám sveta v hokeji. Počas svetového šampionátu očakávame v Bratislave tisícky turistov najmä z Českej republiky, Rakúska, Ruska, Švajčiarska, Švédska a Nórska. Pre šoférov sú v meste na Dunaji pripravené štyri záchytné parkoviská s celkovou kapacitou 1200 áut a približne 90 autobusov. Vodiči môžu zaparkovať na Tyršovom nábreží, na Zlatých pieskoch, na Trnávke v bývalých Technických službách, a tiež na futbalovom štadióne v Dúbravke. Ďalšie podrobnosti zisťoval Miroslav Würfl u riaditeľa Organizačného výboru pre Bratislavu, Romana Štamberského.

Hokejové majstrovstvá sveta sa blížia - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Od pondelka sa v našom seriáli venujeme blížiacim sa Majstrovstvám sveta v ľadovom hokeji, ktoré budú v Bratislave a v Košiciach.  Úvodné zápasy sa začnú 10. mája. V tento deň prepukne na Slovensku hokejový ošiaľ. Napätie a nezabudnuteľné zážitky čakajú hokejových priaznivcov nielen na tribúnach zimných štadiónov, ale aj v takzvaných fanzónach, ktoré organizátori pripravili vo viacerých mestách. Miroslav Würfl najskôr oslovil riaditeľku komunikácie majstrovstiev sveta Michaelu Grendelovú, aby sa viac dozvedel o fanzóne v Bratislave.

Hokejové majstrovstvá sveta sa blížia - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V jednotlivých častiach nášho seriálu sa tento týždeň venujeme blížiacim sa majstrovstvám sveta v hokeji, ktoré sa  v Bratislave a v Košiciach začnú v piatok 10. mája. Slovenskí reprezentanti nastúpia najprv  v Steel Aréne proti  Američanom. Na svetový šampionát sa poctivo pripravujú už niekoľko dní. Pokračuje Miroslav Würfl.

Hokejové majstrovstvá sveta sa blížia - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Od pondelka sa v našom seriáli venujeme blížiacim sa majstrovstvám sveta v hokeji, ktoré vyvrcholia záverečnými zápasmi o medaily. Cenné kovy budú v Bratislave odovzdávať v nedeľu 26. mája po finále  a súboji o tretie miesto. Každá kolekcia obsahuje 33 medailí, v kremnickej mincovni teda pre svetový šampionát pripravili dohromady 99 kusov, do ktorých zakomponovali slovenský motív. Miroslav Würfl oslovil najprv riaditeľa organizačného výboru Majstrovstiev sveta Igora Nemečka.

Hokejové majstrovstvá sveta sa blížia - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Svetový šampionát sa pod Tatrami začne presne o dva týždne.  V piatok 10. mája nastúpi slovenská hokejová reprezentácia proti USA. Verme, že to bude prvý krok k úspešnému výsledku na tohtoročných Majstrovstvách sveta.

Kapela Jednofázové kvasenie existuje už 35 rokov a budúci týždeň bude hlavným námetom nášho seriálu.
Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame