Súčasnosť a budúcnosť obecných rozhlasov

Súčasnosť a budúcnosť obecných rozhlasov

Nedokážeme ho vypnúť a počúvame ho často aj keď nechceme. Samozrejme, nehovorím o Rádiu Regina, ale o miestnom rozhlase. Jeho oznamy sa ozývajú vo väčšine našich dedín a miest. Keď sa začalo s montovaním ampliónov, najmenej boli asi nadšení mestskí hlásnici, ktorí prišli o robotu. Pripomeňme si to s Michalom Hercegom z oskarového filmu Obchod na korze.

Súčasnosť a budúcnosť obecných rozhlasov - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



A my pokračujeme v našej tohtotýždňovej rannej seriálovej téme. Viete, ako a odkiaľ sa vysielajú oznamy mestských rozhlasov? Možno by ste boli prekvapení. Pri načítavaní mestských oznamov to už neraz vyzerá skoro ako v rozhlasovom štúdiu. Pracovníci si relácie môžu pripraviť vopred a púšťať ich cez deň aj viackrát. Michal Herceg nahral krátku ukážku napríklad aj v Ilave.

Súčasnosť a budúcnosť obecných rozhlasov - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tento týždeň hovoríme o obecných rozhlasoch, dnes trochu aj s príchuťou humoru. Veď tak ako sa v živom vysielaní všeličo pritrafí nám - moderátorom a redaktorom v rádiu, čaro nechceného vzniká neraz aj v dedinských rozhlasoch. Počúvajme Michala Hercega.

Súčasnosť a budúcnosť obecných rozhlasov - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Už po štvrtýkrát sa dnes budeme rozprávať o obecných rozhlasoch, tentokrát v dosť nezvyčajnej súvislosti. Predstavte si, že kráčate po ulici a zároveň čítate knihu. Ako je to možné? Povie nám Michal Herceg.

Súčasnosť a budúcnosť obecných rozhlasov - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ako dostať k obyvateľom aktuálne informácie o obecnom či mestskom dianí? Od pondelka sme hovorili len o jednom zo spôsobov, o miestnom rozhlase. Dnes sa však pozrieme na moderné technológie, ktoré tradičné pouličné amplióny vhodne dopĺňajú. Pokračuje Michal Herceg.

Súčasnosť a budúcnosť obecných rozhlasov - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vážení občania, tak toto bol posledný optimistický oznam z miestneho rozhlasu. Nech tie vaše počujete čo najlepšie a nech vám prinášajú samé dobré správy.
Budúci týždeň nasadneme s Tatianou Šuškovou do člna a budeme spoznávať dunajské luhy a mŕtve ramená.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame