Vitajte medzi nami

Vitajte medzi nami

Ak by sa napätie dalo merať, tak najvyššie hodnoty by často dosahovalo nie v slávnostný deň, ale v deň, ktorý mu predchádza. Vtedy je dôležité na nič nezabudnúť a vychytať všetky muchy. Aj pred sobotným Dňom otvorených dverí Rádia Regina Západ bolo v štúdiách aj átriu rozhlasovej pyramídy počuť spevákov, produkčných, zvukárov, redaktorov, skrátka všetkých, ktorým chutí a vonia rozhlas a celé západné Slovensko. S mikrofónom v ruke zachutila predsviatočná atmosféra aj Hane Michalčíkovej. 

Vitajte medzi nami 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Deň otvorených dverí Rádia Regina Západ bol v sobotu v znamení návštev. Do obrátenej rozhlasovej pyramídy ste mnohí merali cestu z rôznych miest a obcí západného Slovenska, aby sme si spolu podali ruky, porozprávali sa o tom, čím žijete, aj čím žije Vaše rádio , zasúťažili si, zacvičili, zaspievali a zabavili sa. Za zvuku dažďových kvapiek, ale už od rána aj kvapiek životne dôležitých –kvapiek krvi. S mobilnou odberovou jednotkou k nám aj tento rok zavítali zdravotníci z Komárna. Keď sa k nim Hana Michalčíková dostala, poradili jej, aby hľadala vrchnú sestru. A tu sa začína dnešná časť seriálu z Dňa otvorených dverí Rádia Regina.

Vitajte medzi nami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Takýmto šľachetným a vysoko humánnym činom mnohí z návštevníkov Dňa otvorených dverí začali sobotný deň a dali Rádiu Regina darček v podobe životne dôležitej tekutiny , ktorá zachraňuje životy. Ďakujeme v mene všetkých, ktorým pomôže.

Drobné darčekové predmety, poukážky do wellnes centra, tričká s historickými motívmi miest a osobností Slovenska, knihy aj cédečka- taká bola ponuka cien pre tých návštevníkov Dňa otvorených dverí, ktorí sa zastavili pri stolíku Rádia Regina  a mali chuť vyskúšať si svoje vedomosti. Otázky boli z histórie, národopisu, slovenského jazyka, aj z nárečia nášho regiónu . Ako sa s nimi v sobotu predpoludním naši poslucháči popasovali? Dôkaz prináša Hana Michalčíková.

Vitajte medzi nami 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj keď rozhlas je predovšetkým o zvuku, na Dni otvorených dverí v sobotu  bolo viac vecí, ktoré boli pastvou pre oči. Určite sa tak dá povedať o jedinečnej malej  výstave motocyklov z rodinnej zbierky nášho poslucháča. Obdivovať sme mohli len päť kusov, ale v kolekcii sa ich celkovo nachádza aj s babetami až 45. Šikovný zberateľ ich vie spojazdniť do dvoch hodín. Takto sa predstavil Hane Michalčíkovej. 

Vitajte medzi nami 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Každé noviny, rozhlas, aj televízia mali kedysi svojich dopisovateľov. Boli to ľudia rôznych profesií, ktorí poznali dôverne svoj región a vedeli o každej novej udalosti. Dokázali ju aj v krátkom čase profesionálne spracovať a v prípade rozhlasu dať operatívne aj do vysielania. Trojica z nich po viac než tridsať ročnej spolupráci so Slovenským rozhlasom nechýbala ani na Dni otvorených dverí Rádia Regina. Takto sa Hane Michalčíkovej pripomenuli:

Vitajte medzi nami 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Traja skalní spolupracovníci bývalého západoslovenského vysielania, predchodcu dnešnej Reginy,  sa takto pripomenuli a zapísali do spomienok poslucháčov. Ich účasť na Dni otvorených dverí len potvrdila, že ten, kto raz dá svoje srdce rozhlasu, zostane mu verný po celý život.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Ľuboš Houška

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame