Súťaž Znovuzrodenie

Súťaž Znovuzrodenie

Do súťaže Znovuzrodenie nám naši poslucháči mohli posielať príbehy, ktoré napísali. Vypočujte si pár z nich.

Súťaž Znovuzrodenie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nastal čas oznámiť mená autorov piatich víťazných príbehov. Pokračuje garantka súťaže Iveta Pospíšilová.

Vyhodnotenie súťaže Znovuzrodenie I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zaujímavosťou súťaže Znovuzrodenie bola aj skutočnosť, že sa jej zúčastnili iba ženy. Ich príbehy sme dostali z rôznych končín západného Slovenska. Pokryté sme mali všetky kraje, ba jeden prišiel aj zo stredného, z okresu Martin. V nasledujúcich minútach nám Iveta Pospíšilová predstaví autorku víťazného príbehu.

Vyhodnotenie súťaže Znovuzrodenie II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Technika nás občas zradí, takú skúsenosť už niekedy mal asi každý z nás. Tak sa stalo aj s príspevkom Dominiky Barkóciovej z Cetuny v Bzinciach pod Javorinou. Jednoducho sa jej stratil v počítači. Práve, keď sa po dlhšom váhaní rozhodla poslať ho.

Opisovala v ňom svoju cestu od života v detskom domove až po súčasné úspešné obdobie naplnené prácou i pomocou druhým ako terapeutka, ale taktiež partnerskou láskou. Pribalila však do mailu aj poetickú reflexiu vlastného Znovuzrodenia, a tú sme dostali. Vypočujeme si ju v interpretácii Márie Grebeňovej-Laczovej.

Vyhodnotenie súťaže Znovuzrodenie III Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dominiku Barkóciovú vám určite vo vysielaní ešte predstavíme. V súťaži Znovuzrodenie odznelo viacero príbehov, v ktorých ste sa zdôverili s dvíhaním vašich životných krížov. Ďakujeme Vám za to.

VAŠE PRÍBEHY

Celý marec ste nám mohli posielať svoje príbehy do súťaže Znovuzrodenie, v ktorej sme vás vyzývali podeliť sa s nami o momenty, pri ktorých ste prekonávali ťažké situácie, získali ste novú chuť do života, alebo ste práve vy priniesli svetlo do života iných ľudí. Prinášame vám päť vybraných príbehov, ktoré sme od vás dostali. Prvý z nich nám poslala pani Kvetoslava Balážová z Modry. Opisuje v ňom činnosť istej pani, ktorá vniesla svetlo a nádej do života núdznych. Vypočujeme si ho v interpretácii Jozefa Benedika.

Kvetoslava Balážová: Jana pomáha Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak chceme niečo nové začať, musíme opustiť staré, aj keď to niekedy bolí. Takúto životnú skúsenosť má za sebou aj pisateľka ďalšieho príbehu zo súťaže Znovuzrodenie, pani Kristína Janegová zo Starej Turej. Jej príbeh v interpretácii Lucie Vráblicovej vám ponúkame v nasledujúcich minútach.

Kristína Janegová: Literátka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Svetlom v našom živote môže byť aj hudba. Tá, ktorú počúvame, ale aj tá, ktorou dokážeme obdarovať iných. Tretí z príbehov súťaže Znovuzrodenie hovorí práve o umení interpretácie. Jeho pisateľka pani Jana Holičová z Myjavy dokáže hudbou potešiť mnohých. Započúvajme sa do jej spomienok v interpretácii herečky Lucie Vráblicovej.

Jana Holičová: Organistka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Autorka štvrtého príbehu zo súťaže Znovuzrodenie pani Helena Bratková býva v Bukovine, miestnej časti Novej Bane. Do formy príbehov spracovala dve spomienky na svoj život v mladosti. Prvú z nich si teraz vypočujeme. Nazvali sme ju Priatelia a jej interpretáciu zverili herečke Lucii Vráblicovej.

Helena Bratková: Priatelia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes si kresťania pripomínajú utrpenie a smrť Ježiša Krista, Božieho syna, ktorý v bolestiach vydal svoj život za hriešnikov, aby ich spasil a na tretí deň po zmŕtvychvstaní každému dal nádej znovuzrodenia. Tak trochu paralelou k týmto udalostiam je príbeh, ktorému sme v súťaži Znovuzrodenie dali názov Adoptívni vnuci. Poslala nám ho 85 ročná prababička Zuzana Gabrišová z Hornej Pôtone. Dramatický dej so šťastným koncom si vypočujeme v interpretácii herečky Lucie Vráblicovej.

Zuzana Gabrišová: Adoptívni vnuci Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame