Po stopách M. R. Štefánika

Po stopách M. R. Štefánika

V Bratislave sa stále väčšej popularite tešia turistické vychádzky spojené s konkrétnymi udalosťami našej histórie. V roku 2018 si pripomenieme významné výročia – sté výročie od ukončenia prvej svetovej vojny a storočnicu vzniku Československej republiky. S týmito historickými medzníkmi je neodmysliteľne spojené meno Milana Rastislava Štefánika.
Vychádzku s názvom po stopách Milana Rastislava Štefánika v Bratislave pripravila Ľubomíra Černáková. Je totiž presvedčená, že akonáhle sa významné osobnosti dostanú do učebníc, prestaneme ich vnímať ako skutočných ľudí, takých akými boli za ich života. Skúsená turistická sprievodkyňa chce návštevníkom vychádzky ukázať aký bol život Milana Rastislava Štefánika a udalosti, ktoré ho dostali až na stránky učebníc. Začíname na začiatku Štefánikovej ulici, kde stojí známa bratislavská kaviareň.  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dnes absolvujeme prehliadku Bratislavy trochu iným spôsobom, ako len túlaním sa po „notoricky“ známych pamätihodnostiach mesta. Zastavujeme sa na miestach, ktoré nám pripomínajú Milana Rastislava Štefánika  a vďaka rozprávaniu turistickej sprievodkyne Ľubomíry Černákovej sa dozvedáme zaujímavosti o živote nášho národného hrdinu: 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Po stopách Milana Rastislava Štefánika v Bratislave sme dnes v Panoráme putovali s turistickou sprievodkyňou Ľubomírou Černákovou. Ak sa chcete dozvedieť aj to čo sa nám do rozhlasovej vychádzky nezmestilo možno stihnete dnešnú tematickú vychádzku ulicami mesta, ktorá sa začína dnes (21.4.) o o 10.30 pri známej bratislavskej kaviarni na začiatku Štefánikovej ulice.


Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame