Zlatý vek bratislavských kín

Zlatý vek bratislavských kín

Kde sú tie časy, keď sa čakalo v zástupoch na lístky? Žiaľ, už sú dávno za nami. Pominula sa éra jednosálových kín a filmoví diváci sa presunuli do tzv. multiplexov, ktoré sa nachádzajú vo veľkých nákupných centrách.

Kam sa stratili legendárne a obľúbené bratislavské kiná? Aké boli ich často sa meniace názvy? Ktoré z nich prežili? Poďme spolu spomínať s turistickou sprievodkyňou Evou Čubríkovou. Najskôr sme sa zastavili na Kollárovom námestí, pred divadlom Nová scéna.

Zlatý vek bratislavských kín I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S turistickou sprievodkyňou Evou Čubríkovou sa túlame po uličkách v centre nášho hlavného mesta. Už sme zistili, kde bolo kino Hviezda, Tatra či Čas. Bratislava bola totiž v minulosti plná kín, ktoré boli doslova na každom rohu. Napríklad na námestí SNP bolo doslova eldorádo. Stretávali sa tam priaznivci filmu. Štyri kiná boli len pár metrov od seba. Tentoraz sme sa zastavili na mieste, kde bol vchod do Kina Praha.

Zlatý vek bratislavských kín II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Práve zajtra 24. apríla o 13:30 bude bezplatná prehliadka tematicky venovaná bratislavskej kinoscéne. Sprevádzať bude Eva Čubríková. Záujemcovia sa stretávajú pri malom parčíku oproti divadlu Nová Scéna na Kollárovom námestí.

Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame