Leškova ulica v Bratislave

Leškova ulica v Bratislave

V bratislavskom Starom meste neďaleko železničnej stanice natrafíme na síce krátku ale historicky hodnotnú Leškovu ulicu. Z jednej strany je ohraničená Štefánikovou ulicou, pretína ju Čajkovského ulica a vyúsťuje do parku Úradu vlády. Dnes ulica nesie meno po slovenskom filológovi, spisovateľovi, prekladateľovi, redaktorovi, novinárovi, znalcovi vtedajšej slovenčiny a češtiny Štefanovi Leškovi. Čo sa nachádzalo na území dnešnej Leškovej ulice v minulosti som sa opýtala  lektora kurzov Bratislavského kultúrneho a informačného strediska, ktorý pripravuje budúcich turistických sprievodcov, Martina Zániho.

Leškova ulica v Bratislave - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa prechádzame po Leškovej ulici v Bratislave- Starom meste, na ktorej sa nachádza až 16 budov- národných kultúrnych pamiatok. Akí ľudia žili na tejto ulici, som sa opýtala počas prechádzky s mikrofónom lektora kurzov Bratislavského kultúrneho a informačného strediska, ktorý pripravuje budúcich turistických sprievodcov, Martina Zániho.

Leškova ulica v Bratislave - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na fasádach domov stojacich na Leškovej ulici v Bratislave môžeme obdivovať aj kresby čipky, či vchodové dvere pripomínajúce vstup do chrámu.

Autor: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame