V korunách stromov: Lipa veľkolistá v Senici

V korunách stromov: Lipa veľkolistá v Senici

Nenápadne nápadná, mohutná, zdravá, krásna. Aj takéto prívlastky dávajú Seničania svojej lipe veľkolistej, ktorá kedysi rástla v záhrade významného senického rodáka Cyrila Kresáka. Kde sa nachádza a čo ju obklopuje dnes? To už Michalovi Hercegovi povedal Eduard Hečko zo zoskupenia Ledabolo.

Lipa veľkolistá v Senici - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj senická lipa veľkolistá súťaží v aktuálnom dvadsiatom ročníku ankety strom roka. A súťažiť môžete aj vy, pretože práve v tejto časti rozhovoru Michala Hercega s Eduardom Hečkom a s Dankou Ševčíkovou odznie aj správna odpoveď na súťažnú otázku, ktorú vám o chvíľu položím. Počúvajte teda pozorne.

Lipa veľkolistá v Senici - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Súťažná otázka: Lipa veľkolistá, o ktorej dnes hovoríme, rastie na mieste, kde bola kedysi záhrada jedného významného Seničana. Kto to je?

A: zakladateľská osobnosť Tatrabanky Cyril Kresák
B: štúrovský kňaz Jozef Miloslav Hurban
C: architekt Samuel Jurkovič

Správnu odpoveď pošlite vo forme SMS správy na číslo 6675 v tvare STROM (medzera) A, B alebo C.

Cena pre víťazov SMS súťaže je Rodinný Kráľovský balíček v hodnote 75 €, ktorý obsahuje obojsmernú jazdu kabínkovou lanovkou, vstupenku na Chodník korunami stromov s neopakovateľnými výhľadmi na Belianske Tatry a vstupenky do Kráľovstva lesa dobrodružného detského lesného ihriska od spoločnosti Bachledka ski and sun. 

Dnes to teda bola lipa veľkolistá, o týždeň sa pozrieme pre zmenu na lipu malolistú v Smoleniciach.

Štatút súťaže

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame