V korunách stromov: Hruška planá na Záhorí

V korunách stromov: Hruška planá na Záhorí

Dnes sa za vzácnym a krásnym stromom vyberáme na Záhorie. Na rozhraní obcí Kúty a Borský Svätý Jur nájdete hrušku planú, ktorá poskytuje nielen tieň a kyslík, ale rodí aj charakteristické trpké plody. Michal Herceg sa priamo pod hruškou stretol s Patrisom Drškom a Stanislavom Pribilom z občianskeho združenia Pjekné mjestečko.

V korunách stromov - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Anketa strom roka upozorňuje na vzácne dreviny v našom okolí. Neraz rastú na nenápadných miestach a práve až účasť v ankete ich zviditeľní v širokej verejnosti. S Patrisom Drškom a Stanislavom Pribilom z občianskeho združenia Pjekné mjestečko sa Michal Herceg rozpráva o hruške planej na rozhraní Kútov a Borského Svätého Jura.

V korunách stromov - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak vás hruška planá zaujala a chcete si ju ísť pozrieť, pripomeniem, že od piatka sa v Kútoch začínajú tradičné Kúcanské hody.

Súťažná otázka:
Hruška planá, ktorú sme vám dnes predstavili, má prívlastok hraničná, pretože stojí na pomedzí dvoch dedín. Jednou z nich sú Kúty. Ako sa volá tá druhá?

A: Svätý Jur
B: Borský Mikuláš
C: Borský Svätý Jur

Správnu odpoveď pošlite vo forme SMS správy na číslo 6675 v tvare STROM (medzera) A, B alebo C.

Cena pre víťazov SMS súťaže je darčekový poukaz na víkendový wellness pobyt pre dve osoby v kúpeľoch Lúčky na dve noci s plnou penziou, bazénovým svetom a liečebnými procedúrami v hodnote 350,-€.

Štatút súťaže

Na budúci týždeň si predstavíme platan západný v obci Tomášov.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame