Učiteľské povolanie ako životné poslanie

Učiteľské povolanie ako životné poslanie

Bea Bazalová prežila celý svoj život na južnom Slovensku, v meste s vôňou agátov. V Šahách je skutočne doma, tak v škole, ako aj v rodine, medzi priateľmi a kolegami. V Základnej škole, ktorá už tri roky nesie meno spisovateľa Ladislava Balleka zastáva funkciu riaditeľky a popritom vyučuje slovenčinu. Kým vyjdete na prvé poschodie, môžete si na schodoch zopakovať vybrané slová aj malú násobilku. A potom už – rovnako ako Hana Michalčíková otvoriť dvere riaditeľne a na chvíľu sa cítiť žiakom. 

Učiteľské povolanie ako životné poslanie - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Učiteľovanie, vzdelávanie je dôležitou súčasťou života Bey Bazalovej, skutočné poslanie. Okrem neho má však množstvo záľub. Výtvarné umenie, chalupárčenie, ale hlavne písanie. Lebo ako vraví, najdôležitejšou veličinou v živote je láska, ktorá nechýba v žiadnej z jej kníh.

Rovnako rada ako učí – tak rada Bea Bazalová aj píše. Od mladosti. Najskôr to bola poézia, neskôr na prahu štyridsiatky sa rozhodla pre romány. Píše ich pre ženy a kvôli ženám. Písanie jej pomáha vykĺznuť z reality všedných dní a  pridanou hodnotou je možnosť spoznávať nových ľudí - iných autorov a čitateľov, ktorí obohacujú jej život. Napísala päť kníh- Ako na hojdačke, Láska na druhý pokus, Obraz , Nemiluješ, zomrieš a Šepkanie anjelov. O koníčku, ktorý ju teší sa zhovárala Hana Michalčíková. 

Učiteľské povolanie ako životné poslanie - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veľká terasa na chalupe, obrastená viničom a voňavým zimozelom , bola svedkom mnohých snov aj smelých plánov Bey Bazalovej, riaditeľky Základnej školy Ladislava Balleka v Šahách a spisovateľky. Nepochybne aj silnou inšpiráciou, pretože je žriedlom, v ktorom možno  kedykoľvek osviežiť telo aj myseľ.


Autor: Hana Michalčíková; Foto: Facebook

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame