Bohuslav Kotrman sa venuje jaskyniarstvu

Bohuslav Kotrman sa venuje jaskyniarstvu

Bohuslav Kortman je predsedom jaskyniarskeho klubu Strážovské vrchy Slovenskej speleologickej spoločnosti. Spolu s kolegami najčastejšie robia prieskum v jaskyniach najmä v oblasti Strážovských či Súľovských vrchov, Tribeča, ale aj inde.  Keď si nedávno v Bratislave preberal ocenenie  a stal sa držiteľom ceny „Osobnosť cestovného ruchu v Trenčianskom kraji“,  Miroslavovi Würflovi najskôr povedal, čo to preňho znamená. 

Bohuslav Kotrman sa venuje jaskyniarstvu 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bohuslav Kortman sa venuje jaskyniarstvu už takmer 40 rokov a v súčasnosti je predsedom jaskyniarskeho klubu Strážovské vrchy so sídlom v Považskej Bystrici.  Miroslavovi Würflovi prezradil, aká sila ho ťahá pod zemský povrch objavovať rôzne krasové javy, ale aj to, ktoré sú jeho obľúbené jaskyne.

Bohuslav Kotrman sa venuje jaskyniarstvu 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jaskyniar Bohuslav Kortman mal odmalička rád aj knižky. Pracoval ako jazykový redaktor, neskôr bol šéfredaktorom a práve knihy ho priviedli k jaskyniam.  Doteraz rediguje jaskyniarsky časopis, ktorý vychádza štyrikrát do roka. Má radosť z toho, že svoje poznatky z jaskýň môže prostredníctvom „Spravodaja Slovenskej speleologickej spoločnosti“ ukázať aj iným.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame