Koordinátorka Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy

Koordinátorka Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy

Psí pomocníci dokážu ľuďom s hendikepom priniesť samostatnosť, ktorá je pre bežných ľudí absolútnou samozrejmosťou. Vodiaci pes je pre človeka so zrakovým postihnutím neoceniteľným pomocníkom. Rovnako asistenčný pes pomáha ľuďom s telesným či mentálnym znevýhodnením – pomáha pri bežných činnostiach, podáva veci, podrží dvere, upozorní na to, čo sa okolo neho deje. A v neposlednom rade je aj priateľom a spoločníkom.

Pomocník s takými vlastnosťami sa ale nerodí. Treba ho vychovať. A tomuto cieľu zasvätila celý svoj život koordinátorka Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy Katarína Kubišová.
Právom si teda odniesla tento rok aj ocenenie Srdce na dlani, ktoré dobrovoľníkom odovzdáva Bratislavské dobrovoľnícke centrum. Tatiana Šušková sa s ňou a s jej manželom Braňom porozprávala veselo i vážne o živote, aj o práci:  

Koordinátorka Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Katarína Kubišová získala tento rok Srdce na dlani – ocenenie Bratislavského dobrovoľníckeho centra za svoje dlhoročné pôsobenie koordinátorky vo Výcvikovej škole pre vodiace a asistenčné psy. Nájsť v tejto práci jasnú hranicu medzi prácou a zábavou je takmer nemožné. Tatiane Šuškovej to potvrdila nielen ona, ale aj jej manžel Braňo. 

Koordinátorka Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Katka Kubišová získala dobrovoľnícke ocenenie. Výcviková škola pre vodiace asistenčné psy však tiež aj tento rok rada privíta nových dobrovoľníkov, ktorí jej do podstatnej miery pomáhajú napĺňať základné poslanie – cez štvornohých pomocníkov pomáhať ľuďom, ktorí to potrebujú.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame