Peter Kovár z Plaveckého Mikuláša je poľovníkom už 40 rokov

Peter Kovár z Plaveckého Mikuláša je poľovníkom už 40 rokov

Obec Plavecký Mikuláš získala minulý rok v internetovej ankete o meste a obci uaj vďaka prekrásnemu okoliu už siedmy krát titul Naj obec na Záhorí. Priamo nad obcou sa vypínajú majestátne skaly prírodnej rezervácie Kršlenica, ktoré sú v najvyššom stupni ochrany. Obec leží v dvoch dolinách – Mokrej a Suchej. V blízkosti je aj Malcova dolina s prameňom liečivej vody. Predseda poľovníckeho združenia Plavecký Mikuláš o prírode, ktorá obec obklopuje hovorí, že ide bez konkurencie o najkrajšiu časť Malých Karpát. Dnes sa jej na dôchodku ako dlhoročný poľovník venovať naplno, ale Tatianu Šuškovú najskôr zaujímalo čomu sa venoval vo svojom predošlom profesionálnom živote.  

Peter Kovár z Plaveckého Mikuláša je poľovníkom už 40 rokov 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Poľovníci často hovoria, že poľovníkom sa človek nemôže stať, ale musí sa ním narodiť. A skutočný poľovník vie, že z neho poľovníka nerobí zbraň, ale najmä láska k prírode. Peter Kovár je dnes predsedom poľovníckeho združenia v Plaveckom Mikuláši a ako poľovník sa prírode venuje aktívne už viac ako 40 rokov. A to, že je poľovník vám prezradí aj návšteva jeho príbytku. Tatianu Šuškovú pozval do svojho kráľovstva: 

Peter Kovár z Plaveckého Mikuláša je poľovníkom už 40 rokov 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hlavným poslaním poľovníkov je teda chrániť a zveľaďovať prírodu. Už o chvíľu v nej začnú na svet prichádzať mláďatá. Aj preto by sme k nej, nielen poľovníci, ale všetci, mali byť citlivejší a ohľaduplnejší.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame