Martin Rosina - jeho život je folklór

Martin Rosina - jeho život je folklór

Sme rôzni. Niekto nevie, čím si vyplniť voľné chvíle tak, aby sa nenudil, iného láka toľko vecí, že aj keby sa čas dal natiahnuť, aj tak by mu nestačil. Medzi tých druhých patrí aj muž, ktorého v Púchove poznajú všetci priaznivci folklóru, ale aj milovníci histórie z Občianskeho združenia Puchovo dedičstvo, ktoré objavuje a mapuje historické jedinečnosti Púchova a okolia. Volá sa Martin Rosina a stretla sa s ním Hana Michalčíková.

Martin Rosina - jeho život je folklór 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Členom Folklórneho súboru Váh z Púchova hovoria ostatní folkloristi familiárne " Váhisti". A pretože nie sú na Slovensku jediní, menovca majú aj v Liptovskom Mikuláši, musia doložiť aj z Púchova. Organizačne ich riadi a usmerňuje muž, ktorý sa folklórom neživí, ale ktorému preň srdce bije-Martin Rosina. Je zároveň aj tanečným pedagógom a so súborom odkrútil už dve desiatky rokov. Rozprávala sa s ním Hana Michalčíková.

Martin Rosina - jeho život je folklór 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Do života Martina Rosinu z Púchova patrí tanec, hudba, spev. Zaujíma ho však aj šport a história a kopa iných vecí, ktoré napĺňajú svojím zmyslom náš život. Aj preto jeho životný štýl zostáva inšpiratívny pre mladých ľudí z Folklórneho súboru Váh v Púchove.
Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame