Objavovanie nevšedností sveta Veroniky Bahnovej

Objavovanie nevšedností sveta Veroniky Bahnovej

Hry svetla a tieňa, optické klamy alebo všedné veci, na ktoré sa pozerá nevšedným pohľadom. Aj tak možno charakterizovať tvorbu Veroniky Bahnovej. Celý život pôsobila ako psychologička v trnavskom Výskumnom ústave jadrových elektrární. Po skončení aktívnej kariéry sa svojím koníčkom začala oveľa vážnejšie zaoberať.

Jubilantka Veronika Bahnová dnes maľuje, fotografuje, ale i kombinuje fotografiu a maľbu - jednoducho žije rovnako intenzívne a aktívne. Jej výstava v Západoslovenskom múzeu v Trnave vám počas celého júna dá aj niekoľko rád - ako sa pozitívne, ale najmä tvorivo pozerať na všedný svet. Martin Jurčo sa s Veronikou Bahnovou porozprával.

Objavovanie nevšedností sveta Veroniky Bahnovej 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V našej dnešnej rubrike o životnom štýle sa rozprávame s Veronikou Bahnovou. Pracovala ako psychologička a po skončení aktívnej kariéry začala intenzívnejšie fotografovať, maľovať a kombinovať rôzne techniky. Žije v Smoleniciach, blízka je jej Trnava i Malé Karpaty. Takže všetky tieto lokality nájdeme aj v jej dielach, ktoré môžete počas celého júna vidieť v Západoslovenskom múzeu v Trnave. Martinovi Jurčovi povedala Veronika Bahnová aj o tom, ako ju tvorba nabíja energiou.

Objavovanie nevšedností sveta Veroniky Bahnovej 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pripomeňme, že na výstave fotografií a malieb Veroniky Bahnovej v Západoslovenskom múzeu v Trnave môžeme vidieť aj jej úspešné snímky z rôznych súťaží ako AMFO, Trnavský objektív či Genius Loci Trnavy.

 

Autor a foto: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame