Kuracie prsia so špenátom a kukuricou

Kuracie prsia so špenátom a kukuricou

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne bratislavského bufetu na Velehradskej ulici. Dnešný recept bude možno trochu netradičný, ale držíme sa zásady, že aj naše gazdinky sa chcú stravovať zdravo a chutne.  S kuchárkou Marie Blahovou sa rozprával Miroslav Würfl. 

Kuracie prsia so špenátom a kukuricou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na 10 porcií potrebujeme: 
1,5 kg kuracích pŕs  ( očistených ) 
400 g mrazeného špenátu
1 plechovku kukurice
5 - 6 strúčikov  cesnaku
2 dcl oleja
na dochutenie soľ a mleté čierne korenie


Postup:

Mäso si nakrájame na malé kocky, opražíme na oleji, pridáme mrazený špenát, ktorý s ním niekoľko minút podusíme, potom pridáme kukuricu - ochutíme soľou a čiernym korením. Ako prílohu môžeme podávať ryžu. Tú si umyjeme, opražíme na oleji, zalejeme dvojnásobným množstvom vriacej vody, trošku ju osolíme a dusíme približne 20 minút...

Zajtra si pripravíme kelový prívarok s fašírkou...

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame