Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne bratislavského bufetu na Velehradskej ulici. Ten dnešný bude pomerne jednoduchý, a zvládne ho aj začínajúca gazdinka. S kuchárkou Alžbetou Taragelovou sa rozprával Miroslav Würfl.
Kelový prívarok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
1 väčší kel
zemiaky
rascu
cesnak
olej
hladkú múku
mletú červenú papriku
majoránku
na dochutenie soľ a čierne korenie.
POSTUP:
Najskôr nalejeme asi do polovice hrnca vodu, v ktorej začneme variť nakrájaný kel. Postupne pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, cesnak, posypeme rascou, soľou a korením. Keď sú mäkké zemiaky, urobíme si z hladkej múky zásmažku. Na oleji ju troška opražíme a pridáme štipku červenej papriky. Zásmažku prilejeme do omáčky, necháme prevariť, pridáme trocha majoránky a kelový prívarok je hotový...
Podávame ho s fašírkou, ktorú si upečieme v plechu alebo s vyprážaným karbonátkom.
Zajtra sa môžeme tešiť na brnenský rezeň...