Kelový prívarok

Kelový prívarok

Tento týždeň vám ponúkame  recepty z kuchyne bratislavského bufetu na Velehradskej  ulici. Ten dnešný bude  pomerne jednoduchý, a zvládne ho aj začínajúca gazdinka.  S kuchárkou Alžbetou Taragelovou sa rozprával Miroslav Würfl. 

Kelový prívarok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:  

1 väčší kel
zemiaky
rascu
cesnak
olej
hladkú múku
mletú červenú papriku
majoránku
na dochutenie soľ a čierne korenie.

POSTUP:

Najskôr nalejeme asi do polovice hrnca vodu, v ktorej začneme variť nakrájaný kel. Postupne pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, cesnak, posypeme rascou, soľou a korením. Keď sú mäkké zemiaky, urobíme si z hladkej múky zásmažku. Na oleji ju troška opražíme a pridáme štipku červenej papriky. Zásmažku prilejeme do omáčky, necháme prevariť, pridáme trocha majoránky a kelový prívarok je hotový...
Podávame ho s fašírkou, ktorú si upečieme v plechu  alebo s vyprážaným karbonátkom.

Zajtra sa môžeme tešiť na  brnenský  rezeň...

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame