Kapsičky z teľacieho mäsa

Kapsičky z teľacieho mäsa

Mäso je veľmi dobrým a kvalitným zdrojom proteínov. Veľa vody a minimálne množstvo tuku   obsahuje najmä teľacie mäso. Dnes si z neho pripravíme kapsičky, pri sporáku už stoja autorka mnohých  kuchárskych kníh a odborníčka na stravovanie Daša Ostertágová spolu s Beátou Repíkovou.  

Kapsičky z teľacieho mäsa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na kapsičky z teľacieho mäsa potrebujeme
800 g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, 2-3 polievkové lyžice jemnej horčice, 4-6 plátkov hydinovej šunky, 4-8 lístkov špenátu, alebo 4 polievkové lyžice mrazeného špenátu, 80 g postrúhaného tvrdého syra, 80 g mrkvy, 4 polievkové lyžice oleja, 150 g cibule,  štipku rasce, štipku mletej červenej papriky do šťavy, 40 g masla a podľa potreby štipka maizeny na zahustenie šťavy, 20 g tvrdého postrúhaného syra na posýpku.

Mäso umyjeme, odblaníme a pokrájame na 4 plátky, ktoré mierne naklepeme, posolíme, potrieme horčicou. Na každý plátok na jednu stranu položíme plátok šunky, špenát, očistenú, umytú a na  rezance pozdĺžne pokrájanú mrkvu, posypeme  postrúhaným syrom a zakryjeme tou stranou plátku, ktorá ostala voľná tak, aby sa vytvorila kapsička (vrecko), ktorú aby sa nám nerozpadla pripevníme špáradlom alebo kovovou ihlicou. Kapsičky  z každej strany  na horúcej panvici rýchlo opečieme  a dáme do pekáča, kde kapsičky polejeme olejom, posypeme rascou a červenou mletou paprikou, pridáme očistenú, na väčšie kúsky pokrájanú cibuľu, podlejeme troškou vody a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Počas pečenia mäso obraciame a podľa potreby podlievame horúcou vodou alebo zeleninovým vývarom a polievame vlastným výpekom. Pred dopečením, posypeme kapsičky zvyškom postrúhaného syra a zapečieme. Napokon mäso vyberieme, šťavu dochutíme maslom a ak je šťava riedka, zahustíme v trocha vody rozpustenej maizeny.
Kapsičky môžeme pripraviť z kuracích horných či dolných vykostených stehienok, alebo morčacích pŕs.
Podávame s kašou zo sladkých zemiakov a rôznymi zeleninovými šalátmi, dusenou ryžou alebo kašou z krúp, deťom chutí aj kompót z čerstvého ovocia.
Zajtra varíme syrovo karfiolovú polievku. 

Autorka: beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame